Известие

Collapse
No announcement yet.

Моята 145 ми се струва спъната HELP

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моята 145 ми се струва спъната HELP

Здравейте !
    Преди два дена взех една красавица ,но нещо ме притеснява .
    Първа покупка 6/96 1.4,боксер.Навъртял съм и не повече от 3 км. ,щото още е без номера /позволих си само да я закарам до ТОЯГА ,за монтаж на касетофон и аларма/ .
    Та за какво става въпрос пробвах я 2-ва пъти за окло 100-ина метра и ми се струва малко спъната / старата "бегачка" е OPEL CORSA 1000 куб. 90 г. и ми се струва ,че имат еднакви характеристики ??? / .Нормално ли е ?
    Едно приятелче каза ,че при тази кубатура и тези коне е нормално на старта да е по тромава ,но при по високи обороти си показвала възможностите. Утре я минавам през КАТ и имам още един ден отпуск ,та ми се ще да ми дадете съвет каде да я откарам ,ако не е нормално или да ме успокоите ,че е нормално / защото я взех сравнително евтино ,поне така си мисля - 2800 лв. с докарването,няма клима и е с малки забележки/.Малееее от казармата не съм писъл толко /ФАЗА бях/.
    Очаквам вашите препоръки и забележки

Re: Моята 145 ми се струва спъната HELP

Първоначално публикувано от spanian
    Здравейте !
    Преди два дена взех една красавица ,но нещо ме притеснява .
    Първа покупка 6/96 1.4,боксер.Навъртял съм и не повече от 3 км. ,щото още е без номера /позволих си само да я закарам до ТОЯГА ,за монтаж на касетофон и аларма/ .
    Та за какво става въпрос пробвах я 2-ва пъти за окло 100-ина метра и ми се струва малко спъната / старата "бегачка" е OPEL CORSA 1000 куб. 90 г. и ми се струва ,че имат еднакви характеристики ??? / .Нормално ли е ?
    Едно приятелче каза ,че при тази кубатура и тези коне е нормално на старта да е по тромава ,но при по високи обороти си показвала възможностите. Утре я минавам през КАТ и имам още един ден отпуск ,та ми се ще да ми дадете съвет каде да я откарам ,ако не е нормално или да ме успокоите ,че е нормално / защото я взех сравнително евтино ,поне така си мисля - 2800 лв. с докарването,няма клима и е с малки забележки/.Малееее от казармата не съм писъл толко /ФАЗА бях/.
    Очаквам вашите препоръки и забележки
    До колкото знам 1.4 боксер няма Има 1.3 боксер което ще рече 80 кончета. Та тези 80 кончета стават някъде след средата на оборотомера и теглят 1100-1150кг. Толкова ти тежи купето. Така че малко е тромавка, да. Но наистина трябва да осетиш как дръпва повечко в по-високите обороти. Правилно са ти казали. В ниските не очаквай да скача направо. Тъй като ти е съвсем нова предполагам, че ти предстои и диагностика и ако има нещо спъващо, там ще се види. А и колегите които са доста по-опитни, също ще се изкажат сега след мен
    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
    sigpic
    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

1.3 Boxer си е 90 коня... Ама след 4000 трябва да дърпа..
      Lexus IS200

Comment

Това не ми се струва нормално, аз моята я сравнявам с Пежо 405 90 к.с. и не мога да кажа че върви по-малко. Може да опиташ да й засечеш от 0 до 100км/ч времето за ускорение, не би трябвало да се отклонява много от заводските предписания ~ 12.5 s.
        Двигател: AR33501 Vh=1.351 L, 66kW / 6000min-1.
        Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Не мога да и определя конете .... купувам я като 1.4 .

Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай

Comment

Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай
            Алфата 100% е по бърза
            Lexus IS200

Comment

Не по-лека, а МНОГО по-лека е
              sigpic
              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Е значи има нужда от попрвки...... Което ме успокоява .... Трябва ли ?

Comment

Ако е 1.4 трябва да е Туин Спарк. И тука вече говорим за 103 коня
                  sigpic
                  ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77

Ако е 1.4 трябва да е Туин Спарк. И тука вече говорим за 103 коня

Не явно е 1.3 ,но нормално ли е 1-ва ,и 2-ра скорост да са с еднакви показатели с Corsa-та за около 50 м.

Comment

Ще лягам ..... утре съм на изпит пред КАТ . Лека!

Comment

1.3-1.4 е едно и също,всичките са 1351куб. 90к.с. когато не е с карбове и не вървят въобще в ниските и средните обороти. Малко по добри стават в високите,но общо взето този мотор е слаб за това купе и издиша.
                        RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                        0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от Lisan
                          1.3-1.4 е едно и също,всичките са 1351куб. 90к.с. когато не е с карбове и не вървят въобще в ниските и средните обороти. Малко по добри стават в високите,но общо взето този мотор е слаб за това купе и издиша.
                          Лисан е прав - само да допълня че този боксер го пишат в едни държави 1,3 а в други 1,4 - от там идва объркването(различна номенклатура на изписване) - иначе си е същия 1351кум см боксер
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Колега, трябва да ти кажа, че съм имал 2 служебни коли Корси - едната 1.0, другата 1.2 и по-спънати коне от тях не съм срещал в живота си. Ако наистина Алфата ти е на едно ниво на Корсата си я закъсал. Отиди на диагностика във Ванто Трейд. Но също така не се притеснявай да натискаш здраво газта, защото само тогава можеш да я видиш на какво е способна.
                            Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

Първоначално публикувано от charmario

Колега, трябва да ти кажа, че съм имал 2 служебни коли Корси - едната 1.0, другата 1.2 и по-спънати коне от тях не съм срещал в живота си. Ако наистина Алфата ти е на едно ниво на Корсата си я закъсал. Отиди на диагностика във Ванто Трейд. Но също така не се притеснявай да натискаш здраво газта, защото само тогава можеш да я видиш на какво е способна.
                              Защо точно Ванто?
                              RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                              0899832271 Сашо

Comment

Working...
                              X